Main Menu
Advertisement
Affiliates
Advertisement
Newest Members
thereason11, Lady808, PReaux, Midland RV & Boat Storage, GoHappy Fishing
102718 Registered Users
Top Posters
TexDawg 82867
hopalong 74390
Pilothawk 73430
JDavis7873® 67377
FattyMcButterpants 60518
John175 ® 59880
Tritonman 56823
Derek 56405
SkeeterRonnie 52453
LoneStarSon® 52223
facebook
Forum Stats
102718 Members
61 Forums
859036 Topics
11269376 Posts

Max Online: 36273 @ 01/23/13 02:34 PM
Topic Options
#11668685 - 06/15/16 09:38 AM What do I need with my Hds 12?
redmojo Offline
Angler

Registered: 03/02/14
Posts: 384
Hello,

About to buy a lowrance hds 12 and wanted to know what else I need to buy with it? Ether net cables? Best mount for it? Anything else you can recommend for me? Thank you

Top
#11668783 - 06/15/16 10:09 AM Re: What do I need with my Hds 12? [Re: redmojo]
jhall239 Offline
Outdoorsman

Registered: 10/02/15
Posts: 108
Loc: Hemphill,TX/Jonesboro,LA
I assume you're getting the bundle with 2D transducer and LSS2
In addition
Point 1 with NMEA network for sure if you fish offshore a lot anyway

If you are not linking with another unit at this time don't need e-net cables if you are then yes you'll need one

Mount, lots of options, depends on where you are going to mount it, I just used the stock mounts for mine and suits me well, you need to make that choice. There are ram mount options as well several custom options are available
_________________________
Skeeter 20-I 250 HPDI

Top
#11668883 - 06/15/16 10:44 AM Re: What do I need with my Hds 12? [Re: redmojo]
B. Dill Online   content
Pro Angler

Registered: 07/16/13
Posts: 555
Loc: Cypress
You need a structure scan transducer. If it doesn't come with one, don't pay the $299. I have a good used one for 1/2 that.

Top
#11669017 - 06/15/16 11:29 AM Re: What do I need with my Hds 12? [Re: redmojo]
nwest10 Online   content
Pro Angler

Registered: 03/18/14
Posts: 510
Loc: Lake Conroe / Willis
Lessons

Top
#11669314 - 06/15/16 01:53 PM Re: What do I need with my Hds 12? [Re: redmojo]
pnewsom Offline
Outdoorsman

Registered: 05/23/05
Posts: 162
Loc: Graham Tx.
Lessons + 1 but yes make sure it has structure scan and go on lowrance web site some info about set up there.

Top
#11670249 - 06/15/16 08:33 PM Re: What do I need with my Hds 12? [Re: redmojo]
meP2too Offline
Extreme Angler

Registered: 12/07/03
Posts: 2793
Loc: dallas,tx,usa
maybe a rocking chair to view the big screen.

Top
#11670295 - 06/15/16 08:57 PM Re: What do I need with my Hds 12? [Re: redmojo]
redmojo Offline
Angler

Registered: 03/02/14
Posts: 384
Thanks for info and yes I will need lessons. I appreciate the input.

Top
#11670437 - 06/15/16 09:49 PM Re: What do I need with my Hds 12? [Re: redmojo]
1214 Offline
Angler

Registered: 06/22/10
Posts: 442
Loc: Ft. worth, tx
you've got my # just call I'll get it all set up for ya. I know it's a long drive a good 100' or so.
_________________________
addicted
www.mercurymarine.com

Top



© 1998-2016 OUTDOOR SITES NETWORK all rights reserved USA and Worldwide