Main Menu
Newest Members
Erbeman, at61, Yeagerbombs, Clark225, neal shaffer jr
102327 Registered Users
Top Posters
TexDawg 82173
hopalong 73422
Pilothawk 72818
JDavis7873® 67375
FattyMcButterpants 60428
John175 ® 59617
Tritonman 56538
Derek 56119
SkeeterRonnie 52392
LoneStarSon® 51978
Forum Stats
102327 Members
60 Forums
853346 Topics
11191439 Posts

Max Online: 36273 @ 01/23/13 02:34 PM
Topic Options
#11625235 - 05/25/16 10:00 AM I Pilot Questions
lonestar Offline

Registered: 07/03/01
Posts: 469
Loc: Cleburne, TX
I have a 24V I Pilot and when using, it will sometimes not respond to remote. When trying to move it sometimes will not turn or may not turn off or on when trying to move. I can be standing right next to motor or at back of boat, doesn't matter. Also, some times when it is on anchor or spot lock it will just turn off and I lose my spot. Brand new batteries on motor. Any advice on what it might be?

#11625388 - 05/25/16 11:01 AM Re: I Pilot Questions [Re: lonestar]
Capt Craig Offline
Extreme Angler

Registered: 08/25/09
Posts: 1045
Loc: Richland-Chambers
I have had the same thing happen from time to time. Even after putting in a new battery. It could be a software issue, but I have replaced a new battery with another new battery and had the problem resolve. Also, I remove the battery on the water and then just put it back in to resolve it.
Capt. Craig Copeland

2013 Nautic Star 2110 Shallow Bay Boat

Nautic Star Boats Pro Staff (
Redneck Fish'n Jigs Pro Staff (

#11625518 - 05/25/16 11:45 AM Re: I Pilot Questions [Re: Capt Craig]
TCK73 Online   content
Extreme Angler

Registered: 03/26/15
Posts: 1588
Loc: Jack County
Mine does this a lot. I hate it, and it can get you in a bind while maneuvering in tight quarters. I'm debating going to a Xi5

#11625636 - 05/25/16 12:21 PM Re: I Pilot Questions [Re: lonestar]
44 Diesel Online   content
TFF Team Angler

Registered: 12/25/12
Posts: 3006
Loc: Burleson,TX
Might try to make sure the battery is making good contact with the contacts inside the remote. Is this the regular I pilot or link?

#11625682 - 05/25/16 12:36 PM Re: I Pilot Questions [Re: lonestar]
UJC Online   content
Extreme Angler

Registered: 01/12/07
Posts: 1721
Loc: Plano, TX
This might help. The Terrova takes a 2450 lithium battery BUT not all batteries are created equal. I had intermittent problems too, swapped new batteries, removed battery/place right back in on the water to make it work, etc. Then after some research, I got the 2450N. It is a little complicated but read this. I'd suggest reading post 18 and click the OPs 'here' for a full description.

I got my 'N' at Radio Shack.



#11625707 - 05/25/16 12:45 PM Re: I Pilot Questions [Re: lonestar]
buton Offline
Extreme Angler

Registered: 05/28/10
Posts: 1348
Loc: Cypress,Tx
my ipilot has work without problems. just give a call to humminbird they have some good customer service.

#11625857 - 05/25/16 01:45 PM Re: I Pilot Questions [Re: lonestar]
Bobby Milam Offline
Extreme Angler

Registered: 07/13/14
Posts: 1855
Loc: Arlington
I had intermittent problems with mine. Usually it was something interfering. I upgraded to the link and it resolved my problem. I never had it happen up close to the unit though. I'd contact Minn Kota

#11626730 - 05/25/16 08:04 PM Re: I Pilot Questions [Re: lonestar]
lonestar Offline

Registered: 07/03/01
Posts: 469
Loc: Cleburne, TX
It is a regular I Pilot, not link. I carry an extra battery for remote but have not changed it recently. Need to look for a "N" and try that. Thanks for the replies!


© 1998-2016 OUTDOOR SITES NETWORK all rights reserved USA and Worldwide