Main Menu
Advertisement
Affiliates
Advertisement
Newest Members
Ohheck, Spitflames, XpressDannon, Z521C, choppie
106764 Registered Users
Top Posters
TexDawg 87524
hopalong 78851
Pilothawk 75979
JDavis7873® 67386
John175 � 66162
FattyMcButterpants 60834
Derek 🐝 59275
Tritonman 57846
LoneStarSon® 54003
SkeeterRonnie 53180
facebook
Forum Stats
106764 Members
61 Forums
817212 Topics
10323182 Posts

Max Online: 36273 @ 01/23/13 02:34 PM
Topic Options
#11624991 - 05/25/16 08:39 AM Mercury EFI 200
The Lab Offline
Outdoorsman

Registered: 04/22/13
Posts: 195
Loc: Collinsville, TX
Hello, recently started having problems with my Mercury Efi 200. After the motor warms up it seems to start idling very very rough. It just started doing this. Any suggestions? Anyone know where to start so I can get it taken care of?
_________________________
1996 Ranger 488VS Comanche with 1996 Mercury EFI 200.
Blue Rock Custom Tackle
http://www.bluerocktackle.com/

Top
#11625220 - 05/25/16 09:54 AM Re: Mercury EFI 200 [Re: The Lab]
Todd Ivins Offline
Angler

Registered: 04/10/13
Posts: 376
Loc: Boerne, TX
Ethanol problems most likely. gas lines et al need to be examined too. I gather its a 96 model?
_________________________
"My Dad taught me how fish relate to structure....he left out how women relate to fishing."

Top
#11625510 - 05/25/16 11:41 AM Re: Mercury EFI 200 [Re: The Lab]
steve@hydrodynamics Offline
TFF Celebrity

Registered: 08/25/06
Posts: 6797
Loc: Quitman,Tx
check your spark plugs too
_________________________
www.hydrodynamics-usa.com
903-763-5225





Top
#11625798 - 05/25/16 01:18 PM Re: Mercury EFI 200 [Re: The Lab]
gary purdy Offline
TFF Guru

Registered: 05/24/03
Posts: 11320
Loc: Littlefield Tx & Lake A. H. US...
Check the temp sender wire`s connection`s. Brown/white stripe top port cylinder head.
_________________________
The world will not be destroyed by those who do evil, but by those who watch them without doing anything. Remember what He has done and remember that He is not done yet!-- GOD IS GOOD

Top
#11631640 - 05/28/16 12:50 AM Re: Mercury EFI 200 [Re: The Lab]
Okyakfishing Offline
Angler

Registered: 12/06/12
Posts: 278
Loc: Tulsa OK
My 200 EFI did the same thing and it was the idle screw was loose and then it actually fell out. Mechanic found it laying inside the motor. Replaced and problem went away.

Top



© 1998-2017 OUTDOOR SITES NETWORK all rights reserved USA and Worldwide