Main Menu
Advertisement
Affiliates
Advertisement
Newest Members
Redneck_622, NonBacked, T.Fieseler, mfuller, Buggerred
107744 Registered Users
Top Posters
TexDawg 88375
hopalong 78895
Pilothawk 76322
JDavis7873® 67390
John175® 67210
FattyMcButterpants 60846
Derek 🐝 60039
Tritonman 57952
LoneStarSon® 54315
SkeeterRonnie 53336
facebook
Forum Stats
107744 Members
60 Forums
857760 Topics
12231492 Posts

Max Online: 36273 @ 01/23/13 02:34 PM
Topic Options
#11518455 - 04/02/16 09:02 PM Networking HDS Units
D. Ray Offline
Outdoorsman

Registered: 04/29/13
Posts: 34
Loc: Keller, Tx
Just networked(NEMA2000) an HDS 5 G1 and HDS 5 G2. They share new waypoints but existing waypoints on each unit are not being shared with the other.....any ideas about the issue?

Top
#11518574 - 04/02/16 09:59 PM Re: Networking HDS Units [Re: D. Ray]
grout-scout Online   content
TFF Celebrity

Registered: 12/08/08
Posts: 6795
Loc: Boerne, Texas
That's all nmea network will do, only share wypts at the time they are made with both graphs on.


You want an Ethernet cable, they will share across the board anytime.

Top
#11518848 - 04/03/16 08:39 AM Re: Networking HDS Units [Re: D. Ray]
D. Ray Offline
Outdoorsman

Registered: 04/29/13
Posts: 34
Loc: Keller, Tx
Well that's great so all I needed was an Ethernet cable to share wypts not the whole nmea backbone set up..... So I assume both units connect THRU THE LSS-1 by Ethernet cable?

Top
#11519109 - 04/03/16 12:07 PM Re: Networking HDS Units [Re: D. Ray]
grout-scout Online   content
TFF Celebrity

Registered: 12/08/08
Posts: 6795
Loc: Boerne, Texas
Yeah if you have a LSS module you run an Ethernet to each graph from the module. If you don't have a module, just run an enet cable between both graphs.



If you ever get a point 1 heading sensor then you will use the nmea for that and things that hook up to the motor use nmea.


Edited by grout-scout (04/03/16 12:09 PM)

Top
#11520774 - 04/04/16 11:01 AM Re: Networking HDS Units [Re: grout-scout]
D. Ray Offline
Outdoorsman

Registered: 04/29/13
Posts: 34
Loc: Keller, Tx
Thank you for the help. I ran Ethernet cable last night.... works great! I do plan to add a Point 1.

Top



© 1998-2018 OUTDOOR SITES NETWORK all rights reserved USA and Worldwide