Main Menu
Advertisement
Affiliates
Advertisement
Newest Members
Otag33, gitch251, Timbo1125, Lisal8548, crappiejon
103990 Registered Users
Top Posters
TexDawg 84232
hopalong 75956
Pilothawk 74222
JDavis7873® 67380
John175 ® 62203
FattyMcButterpants 60645
Tritonman 57322
Derek 57184
SkeeterRonnie 52713
LoneStarSon® 52589
facebook
Forum Stats
103990 Members
61 Forums
833247 Topics
11903791 Posts

Max Online: 36273 @ 01/23/13 02:34 PM
Topic Options
#11518455 - 04/02/16 09:02 PM Networking HDS Units
D. Ray Offline
Green Horn

Registered: 04/29/13
Posts: 19
Loc: Keller, Tx
Just networked(NEMA2000) an HDS 5 G1 and HDS 5 G2. They share new waypoints but existing waypoints on each unit are not being shared with the other.....any ideas about the issue?

Top
#11518574 - 04/02/16 09:59 PM Re: Networking HDS Units [Re: D. Ray]
grout-scout Offline
TFF Celebrity

Registered: 12/08/08
Posts: 5659
Loc: Boerne, Texas
That's all nmea network will do, only share wypts at the time they are made with both graphs on.


You want an Ethernet cable, they will share across the board anytime.

Top
#11518848 - 04/03/16 08:39 AM Re: Networking HDS Units [Re: D. Ray]
D. Ray Offline
Green Horn

Registered: 04/29/13
Posts: 19
Loc: Keller, Tx
Well that's great so all I needed was an Ethernet cable to share wypts not the whole nmea backbone set up..... So I assume both units connect THRU THE LSS-1 by Ethernet cable?

Top
#11519109 - 04/03/16 12:07 PM Re: Networking HDS Units [Re: D. Ray]
grout-scout Offline
TFF Celebrity

Registered: 12/08/08
Posts: 5659
Loc: Boerne, Texas
Yeah if you have a LSS module you run an Ethernet to each graph from the module. If you don't have a module, just run an enet cable between both graphs.



If you ever get a point 1 heading sensor then you will use the nmea for that and things that hook up to the motor use nmea.


Edited by grout-scout (04/03/16 12:09 PM)

Top
#11520774 - 04/04/16 11:01 AM Re: Networking HDS Units [Re: grout-scout]
D. Ray Offline
Green Horn

Registered: 04/29/13
Posts: 19
Loc: Keller, Tx
Thank you for the help. I ran Ethernet cable last night.... works great! I do plan to add a Point 1.

Top



© 1998-2017 OUTDOOR SITES NETWORK all rights reserved USA and Worldwide