Main Menu
Advertisement
Affiliates
Advertisement
Newest Members
Trippmel, AznBassAngler, Jake Franklin, elcoahuilense79, YorkshireAngler
102688 Registered Users
Top Posters
TexDawg 82814
hopalong 74319
Pilothawk 73380
JDavis7873® 67377
FattyMcButterpants 60518
John175 ® 59835
Tritonman 56771
Derek 56394
SkeeterRonnie 52442
LoneStarSon® 52197
facebook
Forum Stats
102688 Members
61 Forums
858371 Topics
11260426 Posts

Max Online: 36273 @ 01/23/13 02:34 PM
Topic Options
#11432367 - 02/22/16 10:31 PM Broken Motor Mount
jcatch7 Offline
Pro Angler

Registered: 02/01/07
Posts: 732
Loc: Waco TX
I have 2000 ox66 225 on a Skeeter ZX 202c. I fished a tournament on Saturday and something didn't feel right. The boat would loose speed as I trimmed and would start to come off plane. It would like feel like a small jolt as I trimmed up and hit the gas, My motor would shake up as I would trim up. It felt like something was loose. I just checked all the jack plate bolts to the boat and the bolts to the hull. I tightened one up, but only one full turn. Everything was so tight I could even tighten them.

I have been researching a little. I think it might a motor mount but honestly what/ where is the motor mount? I am using context clues to figure it and parts motor diagram? Where is it? And do you think that's what is it?


Jay
_________________________
Jay

Top
#11432478 - 02/23/16 03:04 AM Re: Broken Motor Mount [Re: jcatch7]
Basswhacker104 Offline
Green Horn

Registered: 02/02/16
Posts: 6
Believe it or not they have motor mounts, I myself didn't know until a couple of years ago.. You should have an upper and lower mount.. I had my upper mount go bad on a Mercury and I had to remove the power head to get to the upper mount.. If your mechanically inclined you can save a lot of money doing it yourself.. I didn't change the lower one so I'm not to sure how to that one out.. Hopefully it didn't shear off any bolts like mine hammer

Top
#11432871 - 02/23/16 09:06 AM Re: Broken Motor Mount [Re: jcatch7]
gary purdy Online   content
TFF Guru

Registered: 05/24/03
Posts: 10508
Loc: Littlefield Tx & Lake A. H. US...
_________________________
“The world will not be destroyed by those who do evil, but by those who watch them without doing anything” GOD IS GOOD

Top
#11434926 - 02/23/16 09:24 PM Re: Broken Motor Mount [Re: jcatch7]
jcatch7 Offline
Pro Angler

Registered: 02/01/07
Posts: 732
Loc: Waco TX
Thanks guys. Other thank number 1 could be it be something else?
_________________________
Jay

Top
#11435746 - 02/24/16 09:20 AM Re: Broken Motor Mount [Re: jcatch7]
gary purdy Online   content
TFF Guru

Registered: 05/24/03
Posts: 10508
Loc: Littlefield Tx & Lake A. H. US...
Yes it could be the tilt and trim unit because of the jerking going up.
_________________________
“The world will not be destroyed by those who do evil, but by those who watch them without doing anything” GOD IS GOOD

Top
#11437831 - 02/24/16 10:22 PM Re: Broken Motor Mount [Re: jcatch7]
jcatch7 Offline
Pro Angler

Registered: 02/01/07
Posts: 732
Loc: Waco TX
Thanks Gary.
_________________________
Jay

Top
#11478089 - 03/14/16 11:07 PM Re: Broken Motor Mount [Re: jcatch7]
jcatch7 Offline
Pro Angler

Registered: 02/01/07
Posts: 732
Loc: Waco TX
I am going to post a an update if someone is searching. The shaking was due to the bottom cowling grommets being worn out that hold on the bottom cowling. I can't find the parts on boats.net . It like you have to take the power head off to get the grommets. Any ideas on the actual grommet that hold on the front.
_________________________
Jay

Top
#11478104 - 03/14/16 11:12 PM Re: Broken Motor Mount [Re: jcatch7]
jcatch7 Offline
Pro Angler

Registered: 02/01/07
Posts: 732
Loc: Waco TX
I am also still having some surging on topend. Speed goes from 62-66 in smooth water.

I am the ink it's an 02 sensor, Hugh pressure fuel pump, or vast filter
_________________________
Jay

Top
#11484293 - 03/17/16 06:17 PM Re: Broken Motor Mount [Re: jcatch7]
JoeFriday Online   content
Pro Angler

Registered: 05/23/13
Posts: 732
Loc: Flower Mound, TX
Originally Posted By: jcatch7
I am going to post a an update if someone is searching. The shaking was due to the bottom cowling grommets being worn out that hold on the bottom cowling. I can't find the parts on boats.net . It like you have to take the power head off to get the grommets. Any ideas on the actual grommet that hold on the front.



Had the same thing happen on mine. Replaced the grommets without pulling the powerhead.
_________________________
This space for rent

Top
#11494704 - 03/22/16 09:49 PM Re: Broken Motor Mount [Re: jcatch7]
jcatch7 Offline
Pro Angler

Registered: 02/01/07
Posts: 732
Loc: Waco TX
Joe did the grommets just pull out? I could pull mine out. it was like there was a flange on the underside?
_________________________
Jay

Top
#11499959 - 03/24/16 10:56 PM Re: Broken Motor Mount [Re: jcatch7]
JoeFriday Online   content
Pro Angler

Registered: 05/23/13
Posts: 732
Loc: Flower Mound, TX
Old grommets went all the way through. New ones were a top piece only with a small flange that extended into the hole. I pulled out the old ones and put the new ones on. Cowling is steady now. I would recommend getting the new ones so you can see the difference. Looks like they changed the design.

Oh, I had to pull pretty hard on the old ones to get them out. I think I grabbed them with a pair of long needle nose pliers.


Edited by JoeFriday (03/24/16 10:58 PM)
_________________________
This space for rent

Top
#11500918 - 03/25/16 01:34 PM Re: Broken Motor Mount [Re: jcatch7]
jcatch7 Offline
Pro Angler

Registered: 02/01/07
Posts: 732
Loc: Waco TX
Thanks Joe.. Exactly what I experienced. I tried and tried to pull the old grommets out. I ended up mounting the new grommets on top of the old ones without a fully pulling the old ones out. It's really snug no, but it's causing the new grommets to flare out. I will try again on removing the old ones.
_________________________
Jay

Top



© 1998-2016 OUTDOOR SITES NETWORK all rights reserved USA and Worldwide