Main Menu
Advertisement
Affiliates
Advertisement
Newest Members
MJS34, BigBen_TX, Tom_Doe, Vince TRG, Tony Funes
106386 Registered Users
Top Posters
TexDawg 86951
hopalong 78792
Pilothawk 75584
JDavis7873® 67385
John175 ® 65743
FattyMcButterpants 60793
Derek 🐝 58896
Tritonman 57724
LoneStarSon® 53720
SkeeterRonnie 53105
facebook
Forum Stats
106386 Members
61 Forums
812202 Topics
10254398 Posts

Max Online: 36273 @ 01/23/13 02:34 PM
Topic Options
#11384307 - 02/01/16 03:13 PM Motor Trim Down Not Working
NatDog01 Offline
Outdoorsman

Registered: 06/12/12
Posts: 119
Loc: Spring, Texas
Hoping someone can help me out with a solution. I have a 2007 Yamaha 90hp 2-stroke. The motor "trim up" works fine, but the "trim down" went out on me while on the water. It still works at both the motor and bow switch, but does not work at the helm. I have researched and listened for a clicking sound, but I hear nothing when pressing the "trim down" at helm control. Is it possible I am having an issue where the wires connect to the relay, and if so, where is it located on the motor and what color wire should I be checking? Or is it likely I have something wrong at the helm control itself? Any advise would be appreciated.

Nat
_________________________
2008 Ranger 177TR

Top
#11384413 - 02/01/16 04:11 PM Re: Motor Trim Down Not Working [Re: NatDog01]
T Bird Offline
TFF Celebrity

Registered: 03/07/10
Posts: 5060
Loc: Temple, Texas USA
Trim Sw. or connections bad on throttle.

Top
#11384460 - 02/01/16 04:41 PM Re: Motor Trim Down Not Working [Re: NatDog01]
NatDog01 Offline
Outdoorsman

Registered: 06/12/12
Posts: 119
Loc: Spring, Texas
yeah, I'm afraid it may be the switch or connection on the throttle. is there an easy way to disassemble it? seems pretty extensive to me.
_________________________
2008 Ranger 177TR

Top



© 1998-2017 OUTDOOR SITES NETWORK all rights reserved USA and Worldwide