Main Menu
Advertisement
Affiliates
Advertisement
Newest Members
Rockwall17, Flicker, Bigreel, FisherCenteal, Turkeywhite66!!!
103603 Registered Users
Top Posters
TexDawg 84045
hopalong 75526
Pilothawk 74035
JDavis7873® 67380
John175 ® 61874
FattyMcButterpants 60638
Tritonman 57289
Derek 57035
SkeeterRonnie 52610
LoneStarSon® 52540
facebook
Forum Stats
103603 Members
61 Forums
869623 Topics
11410538 Posts

Max Online: 36273 @ 01/23/13 02:34 PM
Topic Options
#11148265 - 10/06/15 10:48 AM Help troubleshoot issue on an 04 225 HPDI
Over 10 Offline
Pro Angler

Registered: 02/27/09
Posts: 519
Loc: Roanoke, TX
Was out a couple of days ago and for abou an hour the engine ran like a stripped tail ape, Had to get a little gas at the marina and it ran fine for another 20 minutes. Pulling up to fish at my spot and at idle the engine died, started right back up but would only run at 1100 rpm's 1105 it would die. Had to do four miles to the ramp at 1100 but it made it with no warnings of any kind. What do you think? Bad gas? O2 sensor? Any thoughts would be greatly appreciated!

Top
#11148353 - 10/06/15 11:35 AM Re: Help troubleshoot issue on an 04 225 HPDI [Re: Over 10]
CADD Offline
Outdoorsman

Registered: 08/02/03
Posts: 178
Loc: Spring Branch, TX USA
Fuel filters, (HPDI's have a bunch) to learn a Ton about HPDI you can search a guy named RodBolt on iboats forum.

If your VST vapor separator filter gets clogged what you experienced can happen.
_________________________
2001 Pathfinder 2200V 150Vmax HDPI
2015 Diablo Amigo (Sand Fleck)

Top
#11148825 - 10/06/15 03:43 PM Re: Help troubleshoot issue on an 04 225 HPDI [Re: CADD]
shotgunwilly Offline
Pro Angler

Registered: 06/22/08
Posts: 702
What would it do when you pushed down on the pedal? Did it feel really rough and wouldn't get over 1100?

I have the same engine and had an issue with a bad TPS (Throttle Position Sensor) so when it was in gear the engine would think it was in neutral and wouldn't be running on all cylinders.

Top
#11149882 - 10/07/15 08:25 AM Re: Help troubleshoot issue on an 04 225 HPDI [Re: Over 10]
Tommy Yetts Offline
TFF Team Angler

Registered: 12/14/02
Posts: 3441
Loc: Rockwall, TX USA
Did you check the primer bulb, was it hard or soft?
_________________________
Rockwall Marine
Tommy Yetts

www.rockwallmarine.com

Top
#11155674 - 10/10/15 10:15 AM Re: Help troubleshoot issue on an 04 225 HPDI [Re: Over 10]
Over 10 Offline
Pro Angler

Registered: 02/27/09
Posts: 519
Loc: Roanoke, TX
Willy, when I pushed the pedal it would just die and not go over 1100rpm though it would start right back up.
Tommy, the primer bulb was hard as a rock.

Top
#11155675 - 10/10/15 10:16 AM Re: Help troubleshoot issue on an 04 225 HPDI [Re: Over 10]
Over 10 Offline
Pro Angler

Registered: 02/27/09
Posts: 519
Loc: Roanoke, TX
Thank you CADD I'll have a look.

Top



© 1998-2016 OUTDOOR SITES NETWORK all rights reserved USA and Worldwide