Main Menu
Advertisement
Affiliates
Advertisement
Newest Members
CB_13, John Maxwell, HO tec, JWRIGHT13, Vicjay
104030 Registered Users
Top Posters
TexDawg 84261
hopalong 76047
Pilothawk 74255
JDavis7873® 67380
John175 ® 62228
FattyMcButterpants 60649
Tritonman 57328
Derek 57196
SkeeterRonnie 52724
LoneStarSon® 52597
facebook
Forum Stats
104030 Members
61 Forums
833635 Topics
11908529 Posts

Max Online: 36273 @ 01/23/13 02:34 PM
Topic Options
#11101008 - 09/13/15 07:07 PM Tilt/trim and motor
BC01 Offline
Outdoorsman

Registered: 12/05/09
Posts: 139
Loc: North texas
Today, went to go fishing and my tilt/trim and motor will not work. I have a Mercury 225 efi. My kill switch was in. At the motor, throttle, and the bow, when I try to tilt up and down I only hear a clicking noise at the motor. I have no sounds coming from the actual tilt and trim motor.

As far as my big engine not working, I have no clue.

I had to unscrew the tilt release and manually lift my motor. I was able to use my transom saver, but was worried about it breaking due to all the pressure.

Any help will be great. Thanks

Top
#11101030 - 09/13/15 07:18 PM Re: Tilt/trim and motor [Re: BC01]
2014NITROZ-7 Online   content
Outdoorsman

Registered: 05/06/10
Posts: 206
Loc: Texas
Sounds like one or both solenoids are bad.

Top
#11102225 - 09/13/15 11:14 PM Re: Tilt/trim and motor [Re: BC01]
Bobby Milam Offline
Extreme Angler

Registered: 07/13/14
Posts: 2251
Loc: Arlington
Make sure there isn't some type of reset. I hit a stump and mine was stuck all the way down. I finally found a reset and everything went back to normal. Haven't had a problem since

Top
#11102583 - 09/14/15 09:00 AM Re: Tilt/trim and motor [Re: BC01]
gary purdy Offline
TFF Guru

Registered: 05/24/03
Posts: 10860
Loc: Littlefield Tx & Lake A. H. US...
Very unusual for a Merc to stop working both up and down at the same time. Check the wires going to the trim motor for voltage when switch activated. If it gets voltage the trim motor is bad, if not check supply voltage to the relays. then the relays. Never seen a re-set on a Merc trim system.
_________________________
“The world will not be destroyed by those who do evil, but by those who watch them without doing anything” GOD IS GOOD

Top
#11102770 - 09/14/15 10:52 AM Re: Tilt/trim and motor [Re: BC01]
BC01 Offline
Outdoorsman

Registered: 12/05/09
Posts: 139
Loc: North texas
Noticed corrosion around my positive battery connection. Sprayed and cleaned and now it works. Strange how something that small made a difference

Top



© 1998-2017 OUTDOOR SITES NETWORK all rights reserved USA and Worldwide