Main Menu
Advertisement
Affiliates
Advertisement
Newest Members
hillcountrybass, Linda Robert, Gnhattien, Robert black, Calexander
102726 Registered Users
Top Posters
TexDawg 82877
hopalong 74395
Pilothawk 73439
JDavis7873® 67377
FattyMcButterpants 60518
John175 ® 59900
Tritonman 56831
Derek 56425
SkeeterRonnie 52463
LoneStarSon® 52225
facebook
Forum Stats
102726 Members
61 Forums
859182 Topics
11271417 Posts

Max Online: 36273 @ 01/23/13 02:34 PM
Topic Options
#11088303 - 09/07/15 01:54 PM Minn Kota Maxxum 70lb Thrust Pedal Problem & Voltage Issue
westtexgolfer Offline
Extreme Angler

Registered: 03/24/08
Posts: 1844
Loc: Midland, TX
First of all my Minn Kota Maxxum 70lb trolling motor will only last about 2 hours of fishing time and then it acts like its dead... one battery shows 12 volts while the other shows about 10 at this point... Is this a Battery Issue that I need to just go ahead and get new batteries? Is this a wiring problem? I know I have 24v at the trolling motor... Is this a Trolling Motor drawing to much for unknown reason problem???

Now while I was fishing this weekend for the first time in about a year in my boat... with the trolling motor above only being used once which was in may of 2014... I pushed on the foot pedal to turn the motor and it simply went loose... wouldnt do anything so I looked at it and it looks like a cable came loose but I dont know where to start... Is this a simple fix or is it junk?


Thanks for any help!!!

Top
#11088381 - 09/07/15 02:31 PM Re: Minn Kota Maxxum 70lb Thrust Pedal Problem & Voltage Issue [Re: westtexgolfer]
gary purdy Offline
TFF Guru

Registered: 05/24/03
Posts: 10535
Loc: Littlefield Tx & Lake A. H. US...
If you will get it to my place we can check it out.
_________________________
“The world will not be destroyed by those who do evil, but by those who watch them without doing anything” GOD IS GOOD

Top
#11089044 - 09/07/15 08:25 PM Re: Minn Kota Maxxum 70lb Thrust Pedal Problem & Voltage Issue [Re: westtexgolfer]
FMJshooter Offline
Extreme Angler

Registered: 06/24/08
Posts: 1390
Loc: Belton, TX
Voltage needs to be tested under load. Cable could be broke, lost tension and popped off a pulley or broke pulley. Pulling the top cover over the trolling motor will give you a good look at the pulleys and cables.

Top



© 1998-2016 OUTDOOR SITES NETWORK all rights reserved USA and Worldwide