Main Menu
Advertisement
Affiliates
Advertisement
Newest Members
Texasbuckeye, tmd11111, Jackmeg2011, js1, Greenair
104528 Registered Users
Top Posters
TexDawg 84567
hopalong 76760
Pilothawk 74407
JDavis7873® 67382
John175 ® 62614
FattyMcButterpants 60661
Derek 57402
Tritonman 57377
SkeeterRonnie 52829
LoneStarSon® 52674
facebook
Forum Stats
104528 Members
60 Forums
837894 Topics
11961176 Posts

Max Online: 36273 @ 01/23/13 02:34 PM
Topic Options
#10972536 - 07/12/15 07:15 PM Lowrance
General Jigs Offline
Extreme Angler

Registered: 02/26/09
Posts: 1187
Loc: tx
I just wired up my brand new lowrance elite 4 chirp, GPS and it will not power on. I have not connected the cable for the transducer. I am getting power all the way to the Unit head, but no power up.

Do I have to connect the transducer cable for the unit to power on?


Edited by General Jigs (07/15/15 08:55 AM)
_________________________
“For there is one God and one mediator between God and men, the man Christ Jesus, who gave himself as a ransom for all men—the testimony given in its proper time.”- 1 Timothy 2:5-6

Top
#10972759 - 07/12/15 08:44 PM Re: Help please! Lowrance [Re: General Jigs]
Jtrussell Offline
Outdoorsman

Registered: 02/15/14
Posts: 112
Loc: Tawakoni
Make sure the connector is in the correct position and screwed down. Don't know if the ducer cable has to be hooked up for it to come on or not. I have the elite 4x dsi. And another obvious " is the battery charged"?

Top
#10973121 - 07/13/15 05:57 AM Re: Help please! Lowrance [Re: General Jigs]
YAKaddict Offline
Pro Angler

Registered: 11/02/14
Posts: 507
Loc: Plano
Should be plug and play. As jt said your battery may not have power. What kind of battery are you using. Hopefully at least a 12v deer feeder battery

Top
#10973468 - 07/13/15 09:27 AM Re: Help please! Lowrance [Re: General Jigs]
MilesHunter Offline
Pro Angler

Registered: 03/17/13
Posts: 620
Loc: Mansfield, TX
Is the fuse installed? Battery charged? Cable locked in place on the unit? Double check connections. The xducer cable does not need to be connected for the unit to power up. If you checked all that then contact Lowrance. Good luck.
_________________________
Miles

Top
#10973469 - 07/13/15 09:27 AM Re: Help please! Lowrance [Re: General Jigs]
Rhino68W Offline
TFF Celebrity

Registered: 11/06/14
Posts: 6293
Loc: Benbrook, TX
Also, make sure you are pushing the power cord ALL the way in. I thought mine was broken yesterday morning, just to realize I wasn't plugging it in all of the way.
_________________________
www.facebook.com/AscendKayakOwners

Top
#10974082 - 07/13/15 01:24 PM Re: Help please! Lowrance [Re: General Jigs]
General Jigs Offline
Extreme Angler

Registered: 02/26/09
Posts: 1187
Loc: tx
I got it working fellas, thanks for the replies. now to figure out how I want the settings before I head out on the water.

_________________________
“For there is one God and one mediator between God and men, the man Christ Jesus, who gave himself as a ransom for all men—the testimony given in its proper time.”- 1 Timothy 2:5-6

Top



© 1998-2017 OUTDOOR SITES NETWORK all rights reserved USA and Worldwide