Main Menu
Advertisement
Affiliates
Advertisement
Newest Members
logan11863, meltoco, East Rain, Sdav20, TheBeast1980
103183 Registered Users
Top Posters
TexDawg 83725
hopalong 75030
Pilothawk 73837
JDavis7873® 67378
John175 ® 61134
FattyMcButterpants 60594
Tritonman 57183
Derek 56843
SkeeterRonnie 52571
LoneStarSon® 52441
facebook
Forum Stats
103183 Members
61 Forums
865125 Topics
11354723 Posts

Max Online: 36273 @ 01/23/13 02:34 PM
Topic Options
#10969725 - 07/10/15 11:22 PM Lowrance elite question
TexFisher91 Offline
Outdoorsman

Registered: 01/12/12
Posts: 161
Loc: Woodville,Tx

Need help!
Just bought a lowrance chirp 7 head unit only.. Went to hook it up and it won't turn on!!! But the power cable I have has a red end on it. And the color of the end on the back of the depth finder is blue. But it goes right on there.

Top
#10969972 - 07/11/15 09:02 AM Re: Lowrance elite question [Re: TexFisher91]
Bernie Lee Offline
Pro Angler

Registered: 06/19/01
Posts: 872

On my 7 the power cord is blue.
_________________________
Bernie Lee

Top
#10970239 - 07/11/15 11:20 AM Re: Lowrance elite question [Re: Bernie Lee]
TexFisher91 Offline
Outdoorsman

Registered: 01/12/12
Posts: 161
Loc: Woodville,Tx
Originally Posted By: Bernie Lee

On my 7 the power cord is blue.



Okay. I'm hoping that's what is wrong with it.

Top
#10970506 - 07/11/15 03:03 PM Re: Lowrance elite question [Re: TexFisher91]
timbertoes Offline
Extreme Angler

Registered: 08/07/09
Posts: 1332
Loc: Van Alstyne
Red on my elite 4 and blue on my elite 7 earlier version. Both power cables work on the 7
xducer blue cable works for both and elite 4 and the 7

maybe the existing fuse in the power cable was not rated for your 7, and blew ?

Top
#10970665 - 07/11/15 05:00 PM Re: Lowrance elite question [Re: TexFisher91]
TexFisher91 Offline
Outdoorsman

Registered: 01/12/12
Posts: 161
Loc: Woodville,Tx
Yeah I just went and hooked it up to another guys 7 whose works. Mine doesn't even turn on or attempt to

Top
#10970748 - 07/11/15 05:55 PM Re: Lowrance elite question [Re: TexFisher91]
timbertoes Offline
Extreme Angler

Registered: 08/07/09
Posts: 1332
Loc: Van Alstyne
eek not good. sorry to hear that.

Top
#10973059 - 07/13/15 12:29 AM Re: Lowrance elite question [Re: TexFisher91]
TexFisher91 Offline
Outdoorsman

Registered: 01/12/12
Posts: 161
Loc: Woodville,Tx
Yeah. I've never had one that wouldn't even light up at all

Top
#10973386 - 07/13/15 08:55 AM Re: Lowrance elite question [Re: TexFisher91]
Jones Trolling Motor Offline
Angler

Registered: 05/01/11
Posts: 444
Loc: NE Texas/SW Arkansas
Gotta ask, you did check the fuse -- not just visually?
_________________________

www.jonestrollingmotor.com
texarkana, Ark/Tx

Top
#10974099 - 07/13/15 01:37 PM Re: Lowrance elite question [Re: TexFisher91]
TexFisher91 Offline
Outdoorsman

Registered: 01/12/12
Posts: 161
Loc: Woodville,Tx
Yeah. I even took it to my buddies who has a elite 7. Turned his on. Then plugged mine in to check it out. Nothing

Top



© 1998-2016 OUTDOOR SITES NETWORK all rights reserved USA and Worldwide