Main Menu
Advertisement
Affiliates
Advertisement
Newest Members
Prplgold, crappiedude789, Jrevman, ifilook30, Slowyakker
104837 Registered Users
Top Posters
TexDawg 84916
hopalong 77279
Pilothawk 74632
JDavis7873® 67382
John175 ® 63169
FattyMcButterpants 60665
Derek 🐝 57569
Tritonman 57450
SkeeterRonnie 52889
LoneStarSon® 52808
facebook
Forum Stats
104837 Members
60 Forums
841445 Topics
12004636 Posts

Max Online: 36273 @ 01/23/13 02:34 PM
Topic Options
#10957843 - 07/05/15 01:24 PM Motorguide i5 TM
ridinonthepad Offline
Outdoorsman

Registered: 04/18/15
Posts: 92
Loc: Lake Texoma
I just installed the i5 on my boat. The remote control synced up and works great. The wireless foot control was recognized by the TM but the TM is not responding to any commands. Has anyone else had this problem?

Top
#10958070 - 07/05/15 04:43 PM Re: Motorguide i5 TM [Re: ridinonthepad]
javelin150 Online   content
Pro Angler

Registered: 03/19/06
Posts: 796
Loc: Waco, TX
make sure the trolljng motor is deployed before trying to use the foot pedal.

Top
#10958431 - 07/05/15 08:09 PM Re: Motorguide i5 TM [Re: javelin150]
Roll Tide Ranger Offline
Angler

Registered: 01/08/07
Posts: 386
Loc: Krum, TX.
Originally Posted By: javelin150
make sure the trolljng motor is deployed before trying to use the foot pedal.


Agreed!!!

Top
#10958564 - 07/05/15 09:15 PM Re: Motorguide i5 TM [Re: ridinonthepad]
ridinonthepad Offline
Outdoorsman

Registered: 04/18/15
Posts: 92
Loc: Lake Texoma
Thanks guys. The boat is on the trailer so the tm may not be deployed enough. It is working great with the hand remote.

Top
#10958574 - 07/05/15 09:23 PM Re: Motorguide i5 TM [Re: ridinonthepad]
Roll Tide Ranger Offline
Angler

Registered: 01/08/07
Posts: 386
Loc: Krum, TX.
Just curious....When you hold down the anchor button you should get one beep for when the foot pedal is on. Two beeps means it is off.

You may be aware of this but I dont remember if the manual said that or not.

Top
#10958724 - 07/05/15 10:43 PM Re: Motorguide i5 TM [Re: ridinonthepad]
ridinonthepad Offline
Outdoorsman

Registered: 04/18/15
Posts: 92
Loc: Lake Texoma
Yes that is happening but the tm does not respond to any commands. I am calling m/g tomorrow and they can help or send me a new one. I dont see me using the foot control that much. I like the hand remote.

Top
#10961777 - 07/07/15 12:52 PM Re: Motorguide i5 TM [Re: ridinonthepad]
fe1 Offline
Angler

Registered: 12/27/14
Posts: 371
Loc: Texarkana
Please let us know what happens.I'm very close to ordering one and would like to know what to expect.
Originally Posted By: ridinonthepad
Yes that is happening but the tm does not respond to any commands. I am calling m/g tomorrow and they can help or send me a new one. I dont see me using the foot control that much. I like the hand remote.

Top
#10962134 - 07/07/15 03:55 PM Re: Motorguide i5 TM [Re: ridinonthepad]
rmedoc Offline
Outdoorsman

Registered: 04/30/12
Posts: 28
Loc: New Braunfels
I had same issue with mine. I scrapped the included batteries and put in fresh ones. It fixed the problem after resynch.

Now it works great

Hope you have same luck.
_________________________
Thanks for the time!

-Craig

Top
#10969753 - 07/11/15 12:12 AM Re: Motorguide i5 TM [Re: ridinonthepad]
ridinonthepad Offline
Outdoorsman

Registered: 04/18/15
Posts: 92
Loc: Lake Texoma
I tried new batterie and no change. It takes the foot control a long time to sync where you get the series of beeps. I do get aural beep for ON and 2 beeps for OFF. for fe1 I have the t/m installed but havent used it in the water because I live on Texoma and everything is still,flooded but I have tested the hand remote and I think I am going to like it. I went with the i5 over ipilot because there are too many reviews the ipilot will drift away from a waypoint when it is anchored.

Top
#10977536 - 07/14/15 09:13 PM Re: Motorguide i5 TM [Re: ridinonthepad]
Roll Tide Ranger Offline
Angler

Registered: 01/08/07
Posts: 386
Loc: Krum, TX.
Did you end up calling MG? I know some of the older models had issues with foot pedals right out of the box so depending on how long it was on the shelf maybe you got an older unit??

Top
#10979034 - 07/15/15 04:13 PM Re: Motorguide i5 TM [Re: ridinonthepad]
fishinginthedark05 Offline
Outdoorsman

Registered: 03/10/11
Posts: 107
Had this problem. Disconnected the TM from the battery, synced everything again and it worked. Haven't had a problem since.

Top



© 1998-2017 OUTDOOR SITES NETWORK all rights reserved USA and Worldwide