Main Menu
Advertisement
Affiliates
Advertisement
Newest Members
Pres2014, springbass, TV308, jchapman, Ike_WSO
104460 Registered Users
Top Posters
TexDawg 84505
hopalong 76607
Pilothawk 74367
JDavis7873® 67382
John175 ® 62511
FattyMcButterpants 60659
Tritonman 57369
Derek 57340
SkeeterRonnie 52794
LoneStarSon® 52660
facebook
Forum Stats
104460 Members
60 Forums
787184 Topics
9951737 Posts

Max Online: 36273 @ 01/23/13 02:34 PM
Topic Options
#10920672 - 06/16/15 01:25 PM Mercury 225 Pro XS
6BOOMER Offline
Pro Angler

Registered: 01/16/12
Posts: 690
Loc: Del Rio, Tx
I have a 2006 Merc 225 Pro XS started up and run no problem. After a few hours fishing started had a whistle sound coming under the cowling on at idle. Noticed my electronics blinked at start up (battery full charge). Took off the cowling when off the water and the tensioner pulley going bad (replaced already)possibly the alternator going bad (don't know yet) and hope not the compressor. Going to replace the belt also can I use an Autozone belt 310K4/ Dayco K040310 which cross references to the Quick Silver 852385A2? Also how can I trouble shoot the compressor prior to bringing it in?

Top
#10920865 - 06/16/15 02:44 PM Re: Mercury 225 Pro XS [Re: 6BOOMER]
HoustonCatfisher Offline
Outdoorsman

Registered: 01/31/14
Posts: 172
Loc: Houston, Texas
Most likely the belt slipping. Could be the compressor starting to go out.
_________________________
Licensed Texas freshwater fishing guide

http://houstoncatfish.webs.com

Top
#10920883 - 06/16/15 02:54 PM Re: Mercury 225 Pro XS [Re: HoustonCatfisher]
6BOOMER Offline
Pro Angler

Registered: 01/16/12
Posts: 690
Loc: Del Rio, Tx
That's what I'm thinking also.

Top



© 1998-2017 OUTDOOR SITES NETWORK all rights reserved USA and Worldwide