Main Menu
Advertisement
Affiliates
Advertisement
Newest Members
Ohheck, Spitflames, XpressDannon, Z521C, choppie
106764 Registered Users
Top Posters
TexDawg 87524
hopalong 78851
Pilothawk 75979
JDavis7873® 67386
John175 � 66162
FattyMcButterpants 60834
Derek 🐝 59273
Tritonman 57846
LoneStarSon® 54003
SkeeterRonnie 53180
facebook
Forum Stats
106764 Members
61 Forums
867187 Topics
12322853 Posts

Max Online: 36273 @ 01/23/13 02:34 PM
Topic Options
#10895503 - 06/04/15 02:25 PM Ipilot problem
Mckinneycrappiecatcher Online   content
TFF Team Angler

Registered: 12/20/10
Posts: 3433
Loc: mckinney, tx
Sunday I was on the lake and I goofed up and smashed my foot pedal cord in a compartment. I smashed it so bad that the 4 wires became exposed and touched. I figured it was no big deal, I would cut the short out and put the wires back together. Meanwhile I was using my remote to control the motor. Halfway through my rewire job while I was on the lake, the ipilot quit and the remote started flashing "F" on the screen. Now when I plug the motor in and lift it up all it does is beep and give me the green light, the remote will send a signal to the motor and it will just beep and flash "F" on my remote screen. I get nothing from the foot pedal at all even though I brought it home and carefully reconnected the 4 small wires on the inside. I changed the fuse and it did nothing. Could the fact that the pedal wire got smashed so bad and shorted out have fried the motor? I'm hoping yall can give me some tips because I need this trolling motor.
_________________________

TCU class of 2019

Top
#10895763 - 06/04/15 03:56 PM Re: Ipilot problem [Re: Mckinneycrappiecatcher]
Minn Kota ASC Offline
Pro Angler

Registered: 02/26/14
Posts: 561
Loc: Lake Fork
disconnect the foot pedal and try the remote.
_________________________

Top
#10896131 - 06/04/15 06:58 PM Re: Ipilot problem [Re: Mckinneycrappiecatcher]
Mckinneycrappiecatcher Online   content
TFF Team Angler

Registered: 12/20/10
Posts: 3433
Loc: mckinney, tx
It's doing this when Thefoot pedal is disconnected.
_________________________

TCU class of 2019

Top
#10901935 - 06/07/15 08:49 PM Re: Ipilot problem [Re: Mckinneycrappiecatcher]
Mckinneycrappiecatcher Online   content
TFF Team Angler

Registered: 12/20/10
Posts: 3433
Loc: mckinney, tx
Anybody have any suggestions?
_________________________

TCU class of 2019

Top
#10902273 - 06/08/15 03:15 AM Re: Ipilot problem [Re: Mckinneycrappiecatcher]
Bobby Milam Online   content
TFF Team Angler

Registered: 07/13/14
Posts: 3064
Loc: Arlington
Disconnect and reconnect the trolling motor. New battery in remote. Relearn the remote. Call Minn Kota customer service. I dealt with them when I first received mine and it was missing the foot control. They were great to deal with. Didn't ask any questions, just mailed a new one to me the same day.

Top



© 1998-2017 OUTDOOR SITES NETWORK all rights reserved USA and Worldwide