Main Menu
Advertisement
Affiliates
Advertisement
Newest Members
Lilleyj7, D.RODGERS, mikyfran, SaltwaterGospel, Nicholas Moudy
102741 Registered Users
Top Posters
TexDawg 82901
hopalong 74412
Pilothawk 73459
JDavis7873® 67377
FattyMcButterpants 60518
John175 ® 59946
Tritonman 56844
Derek 56448
SkeeterRonnie 52467
LoneStarSon® 52229
facebook
Forum Stats
102741 Members
61 Forums
859443 Topics
11275355 Posts

Max Online: 36273 @ 01/23/13 02:34 PM
Topic Options
#10824401 - 05/06/15 09:46 PM Where did you crappie guys mount your antenna?
SLABXPRESS Offline
Extreme Angler

Registered: 05/17/02
Posts: 1791
Loc: Teague, Texas
For you guys that do a lot of brush pile and submerged timber fishing:
Where do you have your external antenna mounted?
Working on re-installing my electronics on new-to-me boat. HDS8 w/ LSS-2 on the console. HDS7 on bow w/ out LSS. Thinking Maybe I will use the internal antenna on the bow unit, because I usually like to be right on top of the structure I'm fishing. So if my external antenna on the console is just for that unit, where should I mount it? Right beside unit, or near the transom transducer? Thoughts?
_________________________


Top
#10824457 - 05/06/15 10:03 PM Re: Where did you crappie guys mount your antenna? [Re: SLABXPRESS]
SheCrappieKilla Online   content
Extreme Angler

Registered: 04/30/13
Posts: 2484
Loc: West of Ft Worth and South
Your correct on the bow unit.

I run Birds, I have my console unit and its external antenna mounted on the console. It works out as I approach the waypoint and when the cover starts showing up on the screen, I toss a marker out the back, right above transducer and it will land right on (even small) target 95% of the time.

Top
#10824489 - 05/06/15 10:14 PM Re: Where did you crappie guys mount your antenna? [Re: SLABXPRESS]
Fishbonz Offline
TFF Team Angler

Registered: 12/30/08
Posts: 3784
Loc: Desoto,Tx. Dallas county
Midship position
_________________________

Horace aka Fishbonz

Top
#10824553 - 05/06/15 10:45 PM Re: Where did you crappie guys mount your antenna? [Re: SLABXPRESS]
Txmedic033 Offline
TFF Team Angler

Registered: 08/13/13
Posts: 3670
Loc: Longview, Tx
I was told to mount mine as close to the transducer as possible. Mine is mounted directly above the rear transducer.

Top
#10824571 - 05/06/15 10:52 PM Re: Where did you crappie guys mount your antenna? [Re: SheCrappieKilla]
Anchorman Offline
Extreme Angler

Registered: 03/02/15
Posts: 1172
Loc: Small Town NE Texas
Originally Posted By: SheCrappieKilla
Your correct on the bow unit.

I run Birds, I have my console unit and its external antenna mounted on the console. It works out as I approach the waypoint and when the cover starts showing up on the screen, I toss a marker out the back, right above transducer and it will land right on (even small) target 95% of the time.


Ditto^^^^
_________________________
If it ain't yours don't mess with it!
Need a friendly place to talk hunting? www.talkhunting.com


Top
#10824738 - 05/07/15 04:32 AM Re: Where did you crappie guys mount your antenna? [Re: SLABXPRESS]
Gamblinman Online   content
Extreme Angler

Registered: 11/26/02
Posts: 2041
Loc: Yantis, TX
Right above my transducer. I made a mount out of plexiglass. Used a heat gun to heat it and bend it as necessary to fit.
_________________________


Top
#10824774 - 05/07/15 06:13 AM Re: Where did you crappie guys mount your antenna? [Re: SLABXPRESS]
DFW-fisherman Offline
Extreme Angler

Registered: 04/01/11
Posts: 1199
Loc: DFW
Slab - I mounted mine near the console, and networked both displays. That way I can take advantage of the fast update when moving around, then if I want to use the internal antenna at the bow just switch to internal antenna (stop networking) only at the bow. Works well so far for me.

Top
#10825350 - 05/07/15 10:40 AM Re: Where did you crappie guys mount your antenna? [Re: SLABXPRESS]
Duck_Jerky Offline
TFF Team Angler

Registered: 02/21/02
Posts: 4868
Loc: Kaufman, TX
Originally Posted By: SLABXPRESS
For you guys that do a lot of brush pile and submerged timber fishing:
Where do you have your external antenna mounted?
Working on re-installing my electronics on new-to-me boat. HDS8 w/ LSS-2 on the console. HDS7 on bow w/ out LSS. Thinking Maybe I will use the internal antenna on the bow unit, because I usually like to be right on top of the structure I'm fishing. So if my external antenna on the console is just for that unit, where should I mount it? Right beside unit, or near the transom transducer? Thoughts?


Just a question, but why are you mounting an external antenna for an HDS8 unit. The GPS antenna is built into the unit...no need for an external antenna. I run the same unit with no external antenna.
_________________________
Brian Carter
Sponsors:
www.bnmpoles.com - Quality Rods For Over 60 Years
www.youtube.com/BnMFishingPoles - YouTube Channel
www.driftmaster.com - Driftmaster Rod Holders
www.lftlures.com - Innovative, quality fishing lures made in the USA

Top
#10825519 - 05/07/15 11:35 AM Re: Where did you crappie guys mount your antenna? [Re: Duck_Jerky]
UJC Offline
Extreme Angler

Registered: 01/12/07
Posts: 1756
Loc: Plano, TX
Originally Posted By: Duck_Jerky
Originally Posted By: SLABXPRESS
For you guys that do a lot of brush pile and submerged timber fishing:
Where do you have your external antenna mounted?
Working on re-installing my electronics on new-to-me boat. HDS8 w/ LSS-2 on the console. HDS7 on bow w/ out LSS. Thinking Maybe I will use the internal antenna on the bow unit, because I usually like to be right on top of the structure I'm fishing. So if my external antenna on the console is just for that unit, where should I mount it? Right beside unit, or near the transom transducer? Thoughts?


Just a question, but why are you mounting an external antenna for an HDS8 unit. The GPS antenna is built into the unit...no need for an external antenna. I run the same unit with no external antenna.


Because the external GPS will update 10 times faster with Gen 2 and 5 times with Gen 1 vs. the Internal GPS. I have Gen 1 and it makes a huge difference of getting right on the BP/Structure and boat trails. In fact, after installation, I had to re-learn how to follow a trail because before the Point-1, I compensated for the 'lag'. The Point-1 also allowed for me to follow my trails at a faster speed through Fork timber previously marked. With the previous lag, I didn't feel comfortable at faster speeds. None of this would be necessary if Low or HB had used modern chips.
_________________________
LIVE PURPLE

LOVE GOLD

Jimmy

Top
#10825527 - 05/07/15 11:37 AM Re: Where did you crappie guys mount your antenna? [Re: Duck_Jerky]
The Crappie Guy Offline
TFF Celebrity

Registered: 03/17/03
Posts: 5011
Loc: HV, TX and Lake Fork
Originally Posted By: Duck_Jerky

Just a question, but why are you mounting an external antenna for an HDS8 unit. The GPS antenna is built into the unit...no need for an external antenna. I run the same unit with no external antenna.

He probably is mounting a Point1 antenna.

I'm running an Onyx8 on the bow with an internal antenna. I have an Onyx10 on the console, also with an internal, but the update rate on both is 1 second (which is fine for the 8 on the bow), but I've ordered the H'bird equilivant to the Point1 (forget the name) for the console to get quicker responce time. I will be mounting that antenna about two foot from the stern on the transducer side. Better pinpointing of structure.
_________________________
"The Crappie Guy"







Top



© 1998-2016 OUTDOOR SITES NETWORK all rights reserved USA and Worldwide