Main Menu
Advertisement
Affiliates
Advertisement
Newest Members
Nirradtx04, Tag4233, TheMostRKM, CostaRicaPro, Howlin' Wolf
103596 Registered Users
Top Posters
TexDawg 84035
hopalong 75521
Pilothawk 74030
JDavis7873® 67380
John175 ® 61863
FattyMcButterpants 60638
Tritonman 57286
Derek 57034
SkeeterRonnie 52610
LoneStarSon® 52538
facebook
Forum Stats
103596 Members
61 Forums
869493 Topics
11408960 Posts

Max Online: 36273 @ 01/23/13 02:34 PM
Topic Options
#10778084 - 04/18/15 07:57 PM Problem with Mercury 200
rbadley Offline
Extreme Angler

Registered: 02/18/04
Posts: 1573
Loc: Keller/Waco, TX, USA
As I was moving on the lake, the motor started throttling down and died. It would not restart after that. Nothing unusual happened. Nothing sounded different. Just died and would not restart

Top
#10778178 - 04/18/15 08:37 PM Re: Problem with Mercury 200 [Re: rbadley]
HoustonCatfisher Offline
Outdoorsman

Registered: 01/31/14
Posts: 171
Loc: Houston, Texas
What year model is it? EFI, Di, Optimax?
_________________________
Licensed Texas freshwater fishing guide

http://houstoncatfish.webs.com

Top
#10778191 - 04/18/15 08:40 PM Re: Problem with Mercury 200 [Re: rbadley]
rbadley Offline
Extreme Angler

Registered: 02/18/04
Posts: 1573
Loc: Keller/Waco, TX, USA
2002 efi

Top
#10778336 - 04/18/15 09:37 PM Re: Problem with Mercury 200 [Re: rbadley]
TLW Offline
Extreme Angler

Registered: 11/16/06
Posts: 2039
Loc: ft worth
that's a tough one for a key "board fix"... will it turn over?.. could be as simple as fuse, kill switch and/or circuit, harness ta fuel delivery ta something else electrical....
needs a comp test first thing.. have seen burnt piston/pistons bring a motor ta stop without any strange noise at all..

if it turns over, start with this ta eliminate a coupla things..
take tha cowl off and stand by tha port side of tha motor payin' close attention ta tha vst (silver lookin' canister lookin' thing...
have your better half or bud turn tha key on..
fuel pump should come on and run for 30 sec. or so...

another test for those that don't have tha tools/meters and such for fire is this..
take a small "squirt bottle" of sorts with a 50 ta 1 (at least) fuel mixture in it..
open throttle a little, put 3 or 4 squirts of tha mixture in tha butterflies on tha back of tha plenum then hit start... if it fires at at all it will narrow down tha problem some..

almost forgot.. anything ya do that MIGHT start tha thing, make sure ya got tha hose (water) to it!


Edited by TLW (04/18/15 09:43 PM)

Top
#10778380 - 04/18/15 09:49 PM Re: Problem with Mercury 200 [Re: rbadley]
TLW Offline
Extreme Angler

Registered: 11/16/06
Posts: 2039
Loc: ft worth
jus saw your "other post".. if your gonna have it looked at try Gunter Marine on Jacksboro highway Ft Worth if ya don't wanna go ta Alvarado....


Edited by TLW (04/18/15 09:50 PM)

Top
#10779043 - 04/19/15 11:42 AM Re: Problem with Mercury 200 [Re: rbadley]
rbadley Offline
Extreme Angler

Registered: 02/18/04
Posts: 1573
Loc: Keller/Waco, TX, USA
Started checking things early this morning. Think it's a bad fuel primer bulb. Changed it out and it started right up.

Top



© 1998-2016 OUTDOOR SITES NETWORK all rights reserved USA and Worldwide